Skip to content

Accommodatie en omgeving

Accommodatie

Moulin La Combe Basse dateert uit 1722 en is een robuust pand, haast industrieel. Van origine een molen waar papier gemaakt werd, nu volledig gerenoveerd met behoud van  karakter.
De molen biedt een comfortabel verblijf aan maximaal 8 personen.   

Het woonvertrek is ingericht met heerlijke banken rond een houtkachel en een hoek als fijne leesplek. Aan de lange eettafel worden de maaltijden geserveerd en is er volop gelegenheid voor gesprekken.

De vier kamers boven hebben ieder een sfeervolle inrichting met een eigentijdse badkamer.

Een “place to be” is het buitenverblijf in de boomgaard bij de molen. Een verzamelplek voor een wijntje, om te relaxen, te zwemmen of om roofvogels in de lucht te spotten. Liever lezen op een rustige plek? Het terrein biedt voldoende plekjes om je even terug te trekken.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de molen.

Omgeving

Moulin La Combe Basse ligt 4 km van Ambert in het nationale park “Livradois-Forez”, een van de grootste natuurparken in Frankrijk. Het natuurpark maakt onderdeel uit van het departement “Puy de Dome” in de Auvergne. De Livradois-Forez is een authentiek en innemend gebied met bergen tot 1.600 meter. Een gebied waar het toerisme nog niet zo ontwikkeld is. Een oase van natuur, ruimte en weldadige rust.

Het gebied heeft een landklimaat.

De centrale ligging van Moulin La Combe Basse maakt dat je binnen een staal van 80 kilometer een keur aan interessante steden kunt bezoeken.

Elke donderdag is in Ambert door de hele binnenstad een uitgebreide regionale markt.

In de zomer zijn in de omgeving Brocantes en Vide-greniers.