Skip to content

Accommodatie en omgeving

Het huis

De dag starten met verse croissants op het terras en afsluiten met een gezellige BBQ bij de rivier……..

Het huis staat op de flanken van de Montagne du Forez en wordt omringd door snelstromende beekjes en een kleine waterval. Maison La Combe Basse heeft een ruime woon/eetkamer met open keuken. Eén slaapkamer met een tweepersoons bed, een tweede kamer met twee eenpersoons bedden en een badkamer. De inrichting is smaakvol en comfortabel.

Het huis is volledig ingericht en een ruim, comfortabel huis voor twee personen. Er is een aparte wasruimte met wasmachine.

Voor het huis is een heerlijk overdekt terras en aan de zijkant een groot zonneterras. 

Een parasol, ligstoelen en een BBQ zijn aanwezig.

Het huis beschikt over WIFI.

Parkeren is geen probleem.

Omgeving

Het regionale natuurpark van de Livradois-Forez is één van de grootste natuurparken van Frankrijk. Het natuurpark behelst de departement Puy-de-Dome en de Haute-Loire. De Livradois-Forez is een afwisseling van vredige landschappen met wandelpaden, hoge bergtoppen en een rijke flora en fauna.

Houd je van wandelen of mountainbiken dan is dit een mooi gebied waar je heerlijk kunt genieten van de rust van de natuur en de verzichten vanaf de heuveltoppen.

Ambert

Ambert ligt op vier kilometer afstand van het huis. De stad heeft een fraaie kathedraal, een bijzondere mairie (stadhuis) en een oude, sfeervolle binnenstad met een aantal musea. Er vinden regelmatig concerten en exposities plaats. De stad is bekend vanwege de ‘Fourme d’Ambert‘, één van de weinige (AOC-kazen) in Frankrijk.

Door de hele binnenstad is op donderdag een uitgebreide regionale markt. In de zomer zijn in de omgeving wekelijks Brocantes en Vide-greniers.

Ambert heeft drie grote supermarkten, een aantal restaurants, tennisbanen, een (overdekt) zwembad en een Plan d’eau (zwemplas voor kinderen).

Maison La Combe Basse is uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor diverse activiteiten. Vanuit het huis wandel je direct het bos in. Een prachtige wandelroute, de “Route de Papetiers” komt langs het huis. Wandelkaarten zijn beschikbaar. Op loopafstand van het huis bevindt zich “Moulin Richard de Bas”, een papiermolen museum.

Binnen een staal van 80 kilometer zijn een aantal interessante steden te ontdekken.