Skip to content

Accommodatie en omgeving

Het huis

Het huis vormt met andere huizen de buitenrand van de Borgo Castel Vittorio, soms verlaten, in een prachtige middeleeuwse sfeer. Te midden van bergen. Op 15 minuten loopafstand van het huis is een idyllische zwemplas tussen de rotsen.

Het huis met haar drie verdiepingen is volledig aan de eisen van de tijd aangepast. De steile trappen met hoge treden zijn bewaard gebleven als karakteristieke elementen. Op de bovenste verdieping vind je het ruime dakterras. Een oase van rust met adembenemend uitzicht. De woning is voorzien van een volledig ingerichte eetkeuken, een woonkamer en een slaapkamer. De slaapkamer heeft twee 1-persoons boxsprings en een eigen badkamer. Op de tussenverdieping is een tweede badkamer met douche. Op het dakterras is nog een extra toilet en de buitenkeuken.

Het huis is volledig ingericht voor 2 personen en heeft centrale verwarming. De keuken is voorzien van een oven, 4pits kookplaat, koelkast en vaatwasmachine. Er is ook een wasmachine aanwezig.

De inrichting van het dakterras met het prachtige uitzicht en buitenkeuken maakt je vakantie compleet.

Omgeving

Riviera di Ponente

De kustlijn, die van de Franse grens tot de kustplaats Imperia loopt, wordt ook wel de Bloemenriviera genoemd. In het voorjaar is het een grote, gekleurde zee van bloeiende Bougainvilles en Oleanders.
De omgeving biedt de bijzondere combinatie van imposante natuur, de Italiaanse bedrijvigheid en mondaine (Franse) steden.

De Italiaanse Bloemenriviera is, door haar aangename klimaat, gedurende het hele jaar een prima vakantiebestemming. De zomers zijn er aangenaam en de winters hebben een milde temperatuur.

Karakteristiek voor de Riviera di Ponente zijn de middeleeuwse plaatsjes. Sommigen zijn gelegen aan zee, zoals Ventimiglia, Bordighera en Alassio. Anderen, zoals Dolceagua, Perinaldo en ook Castel Vittorio, liggen in het binnenland. Mysterieus verborgen tussen de olijf- en kastanjebomen van het bosrijke gebied. De geplaveide, smalle straatjes, sierlijke bogen en wapperend wasgoed aan de lijn, geven de dorpjes karakter.

Castel Vittorio

De middeleeuwse vestingplaats, Borgo Castel Vittorio lijkt op de top van een berg geplakt, omringt door ruige natuur. Het is een klein dorp met een fraai pleintje en vele kleine smalle straatjes en steegjes. Het dorp zelf heeft drie restaurants, een postkantoor en een winkeltje. Pigna, een dorp 3 km verderop, heeft meerdere drink- en eetgelegenheden.

Vanuit het dorp zijn mooie wandelingen te maken. De afstand naar de kust is ongeveer 20 km. Hier vind je de kustplaatsen Ventimiglia, Bordighera en San Remo.

Nice bevindt zich op ruim een uur rijden van ons huis.